اگر کاکتوس تغییر رنگ بدهد و یا خشک شود، احتمالا دچار مشکل شده است. باید ابتدا مشکل آن را تشخیص داد و سپس مراقبت هایی فوری از آن به عمل آورد.
-به کاکتوس پژمرده شده آب بیشتری باید داد. اگر قسمت هایی از کاکتوس پژمره و یا چروکیده شده اند باید به آن آب بیشتری بدهید. در صورتی که کاکتوس شما کاملا خشک شده بود باید به آن کاملا آب بدهید و بگذارید آب اضافی از پایین گلدان خارج شود. زمانی که فقط برگ های جوان کاکتوس رنگ و طراوت خود را از دست داده باشند به دلیل کمبود نور کافی است و باید در مقابل نور خورشید قرار گیرد و به میزان آب مربوط نمی شود.
-قسمت هایی از کاکتوس پوسیده شده است را از آن جدا نمایید. اگر بخش هایی از کاکتوس قهوه ای یا سیاه شده باشد باید بریده شود. ممکن است کاکتوس به خاطر آبیاری بیش از حد قارچ بگیرد و پوسیده شود. اگر خاک آن خیلی خیس شده است بهتر است خاک را تغییر دهید. دقت نمایید همیشه تا خشک شدن کامل خاک کاکتوس را آبیاری نکنید.
-نور بیشتری برای کاکتوس آسیب دیده فراهم کنید. اگر ساقه ی کاکتوس شما باریک شده است به دلیل کمبود نور است. آن را در محلی که نور مناسب دارد، قرار دهید.
-زرد شدن برگ های کاکتوس. اگر کاکتوس به رنگ زرد و یا قهوه ای در آید به معنای دریافت نور زیاد خورشید است و باید آن را به مکانی با سایه ی بیشتر منتقل کنید. اگر در شرایط جدید زردی کاکتوس بهتر نشد، قسمت های زرد شده را از آن جدا نمایید.
– دور کردن حشرات از کاکتوس. مهم ترین حشراتی که به کاکتوس آسیب می رسانند، شپشک های آرد آلود و عنکبوت قرمز هستند. شپشک های آرد آلود با اندازه ای کوچک که دارای پودری سفید رنگ هستند در قسمت ساقه کاکتوس قابل مشاهده می باشند. عنکبوت های ریز قرمز رنگ نیز به صورت لایه ای بر روی کاکتوس تجمع می کنند. برای از بین بردن این آفات باید پنبه ی آغشته به الکل را به صورت مستقیم به مناطق آلوده مالید.