اگر بیشتر از حد نیاز گیاه به آن کود داده شود منجر به ایجاد مشکلاتی برای گیاه شده و ممکن است آن را از بین ببرد. البته می توان با انجام کارهایی گیاه را مجددا احیا کرد.
-در ابتدا می توان کود ها را از روی گیاه پاک کرد و ریشه ی آن را نیز با آبیاری از کود زدود. بهتر است شاخ و برگ های صدمه دیده را جدا کنید و تا یک ماه از دادن کود به گیاه خودداری نمایید.
-گیاهانی را که خشک شده و یا ضعیف شده اند بیشتر مراقبت کنید. اگر گیاهان آب، نور خورشید و یا کود زیادی دریافت کنند، کوتاه قد و خشک می شوند. در نگهداری و کوددهی به گیاهان دقت کنید.
-تغییر رنگ برگ گیاهان را همیشه بررسی نمایید. اگر برگ های گیاهان رنگ پریده، قهوه ای مایل به قرمز یا زرد شوند، نشان دهنده ی مصرف زیاد کود است.
-اگر تغییری در شکل برگ ها ایجاد شود نشان دهنده ی استفاده ی نا مناسب مواد غذایی مورد نیاز آن می باشد. این تغییر شکل با پیچ خوردن برگ ها و پژمره شدن آن اتفاق می افتد.
-استفاده ی زیاد از کود باعث ایجاد سفیدی و یا سفت شدن سطح خاک می شود، این امر به گیاه آسیب می رساند و باید در تنظیم میزان کوددهی دقت نمایید. کوددهی مناسب باعث می شود تا گیاه شما دوباره احیا شود.
-برای از بین بردن کود های اضافی موجود می توانید خاک گیاه را شست و شو دهید و اگر برای این کار از آب مقطر استفاده کنید خیلی بهتر است. می توانید ریشه ی گیاه آسیب دیده را در آب غرق کنید تا کود های اضافی آن از بین بروند.
-اگر گیاه شما در گلدان قرار دارد بهتر است آن را از آب پر کنید و بگذارید به حالت زهکش آب از آن خارج شود، این کار را تا ۴ بار انجام دهید.