-خاک را برای کشت خیار گرم کنید. خیار در زمان کشت برای رشد در دماهای سرد بسیار حساس است و به سرعت دچار سرمازدگی می شود. با توجه به آب و هوای منطقه ای که می خواهید خیار کشت کنید آن را در زمانی که آب و هوا گرم می شود، کشت نمایید. دمای خاکی که خیار را کشت می کنید باید حداقل ۱۸ درجه سانتی گراد باشد.
-نور و آفتاب کافی. اگر خیار در تمام مدت مراحل کشت خود نور خوبی دریافت کند، رشد بهتری دارد. نور خورشید برای فتوسنتز گیاه مهم است، چون منبع تغذیه گیاه خیار است. نور خورشید به گرم نگه داشتن خاک نیز کمک می کند.
-حذف علف هرز. باید قبل از کشت خیار علف های هرز را هرس کنیم، چون این علف ها مواد مغذی و مورد نیاز گیاه خیار را تغذیه می کنند. باید علف های هرز را از ریشه ازبین برد تا از رشد دوباره ی آن جلوگیری کنید. از علف کش ها استفاده نکنید زیرا به رشد گیاه آسیب می رسانند.
-کوددهی. باید قبل از کشت خیار در بستر کود گرانوله را به خاک آن اضافه نماییم. باید زمان کوددهی خاک نرم باشد، این کار را می توان با بیل یا بیلچه انجام داد. از کمپوست های غنی و یا کودهای پوسیده می توان به عنوان کود مناسب برای کشت خیار استفاده کرد. اگر از کود های معدنی استفاده کردید باید به آن کود گرانوله نیز بیافزایید.
-Ph خاک. Ph خاک باید خنثی و یا کمی قلیایی باشد. سطح ph باید حدودا ۷ باشد. اگر ph خاک کم بود می توان این کمبود را با اضافه کردن آهک به خاک تامین نمود و اگر ph خاک زیاد باشد با افزودن گوگرد یا سولفات آلومینیوم می توان آن را کنترل نمود.
-اصلاح کیفیت خاک. نباید بستر کشت خاک خیار زیاد نرم و یا شنی باشد. باید یک ترکیب مناسبی بین نرم و شنی بودن آن باشد. اگر خاک مناسب باشد باعث می شود که به گرم نگه داشته شدن آن نیز کمک گردد. خاک های رسی با اضافه شدن مواد آلی و خاک های سفت با کود پیت و کمپوست تقویت و اصلاح می شوند.