انتخاب گلدان برای کشت نعناع

-قطر گلدان. با توجه به نیاز فضای زیاد گیاه نعناع برای رشد از گلدانی که حداقل ۳۰ سانتی متر عمق دارد، استفاده نمایید.

 

-سوراخ های زهکش. در قسمت انتهایی گلدان سوراخ هایی برای بیرون رفت آب اضافی ایجاد نمایید. نعناع برای رشد بهتر احتیاج به خاک با زهکش مناسب دارد. با قرار دادن یک زیر گلدانی از کثیفی محیط جلوگیری کنید.

 

-برای کشت نعناع در کنار گیاهان دیگر از گلدان بزرگ استفاده کنید. می توانید گلدانی را که در آن نعناع کاشته اید در یک گلدان بزرگتر که گیاهان دیگر را پرورش می دهید، قرار دهید. البته دقت کنید با توجه به تهاجمی بودن این نوع گیاه امکان دارد از سوراخ های پایین گلدان به گلدان بزرگ تر نیز سرایت کند.

 

کاشت نعناع در گلدان

-کمپوست شما می توانید خاک گلدان را با کمپوست ترکیب کنید. خاک غنی که زهکش خوبی داشته باشد برای رشد نعناع بسیار مناسب است.

 

-آماده سازی گلدان یک سوم گلدان باید با خاک و کمپوست پر شود.

-قلمه های ریشه دار شده و نشاء ها را در گلدان بکارید. در صورت بلند بودن ریشه ها می توان آن ها را به آرامی حلقه کرد و در خاک قرار داد.

 

-اطراف گیاه را با خاک پر کنید. محیط اطراف گیاه را که در گلدان قرار داده اید با خاک پر کنید در حدی که گیاه به تنهایی بیاستد.

 

-چگونه از پخش ریشه های نعناع جلوگیری کنیم. اگر می خواهی نعناع های رشد کرده در گلدان را در زمین بکارید و نگران گسترش ریشه های آن هستیدبخشی از زمین را با پلاستیک بپوشانید و کل گلدان را در خاک بکارید. خاک زمین باید ۱۲-۱۳ سانتی متر از سطح گلدان بالا بیاید.

 

-ایجاد تکیه گاه. برای ثابت ماندن نعناع از وسیله ای برای ثابت نگه داشتن آن مثل مداد، تکه چوب کوچک استفاده نماییدو زمانی که گیاه به رشد مطلوبی رسید می توانید تکیه گاه ها را حذف کنید.

 

مراقبت از گلدان نعناع

-آبیاری باید به صورتی گیاه آبیاری شود که به ریشه ی آن نیز آب برسد. خاک نعناع باید همیشه مرطوب باشد، به ویژه در سال اول کشت. اگر در منطقه ای با آب و هوای گرم کشت شود باید در طی روز چندین بار آبیاری شود.

 

-نور مناسب بهتر است گلدان در مقابل پنجره ی جنوبی ساختمان قرار گیرد تا در طی روز ۵ الی ۶ ساعت نور بگیرد. البته بهتر است هنگام آفتاب بعد از ظهر آن را در سایه قرار دهیم.

-از گیاه کامل و بزرگ نعناع برای قلمه استفاده کنید. اگر قلمه گیری در زمان مناسب و درست انجام شود، سبب می شود که برگ های آن پر پشت تر و طعم قوی تری را پیدا کند.

 

-هرس کردن. قسمت های بالایی ساقه ی نعناع را ببرید. البته در یک زمان بیش از سه برگ را برش ندهید. هرگز نباید گیاه نعناع گل بدهد، چون مواد مغذی گیاه را گرفته و رشد آن را کند می کند.

-کثیر گیاه. گیاهان یک گلدان را به ۴ قسمت تقسیم کنید و آن ها را در گلدان های جداگانه بکارید. اگر این کار را به تعویق اندازید گیاه رنج  برده و پرپشت نمی شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *