گیاه خیار سرعت رشد بالایی دارد و در محصول دهی از عملکرد بسیار خوبی برخوردار می باشد. کشت خیار به دلیل برداشت چندین باره و راحت آن معمولا در بیشتر مناطق صورت می گیرد.

مراحل کشت خیار

بهترین نوع خیار را برای کشت انتخاب کنید. دو گونه ی vine و bush بیشتر رایج هستند. البته گونه های دیگری مانند slicing و pickling موجود می باشد. با توجه به شرایط و نیاز از گونه های مختلف می توان استفاده کرد. گونه های slicing برای رشد و برداشت سریع خیار، گونه ی bush برای فضاهای کشتی که محدود هستند و گونه ی pickle اگر می خواهید در زمان دیگری از خیار استفاده نمایید، مناسب می باشند.

کشت بذر خیار. برای کشت خیار از کاشت مستقیم با توجه به شکننده بودن ریشه آن استفاده می کنیم. اگر می خواهید زود تر از حد معمول برداشت داشته باشید باید از روش نشاء گیری استفاده کنید. جوانه های خیار باید ۴ هفته قبل آماده باشند. در هنگام انتقال نشاء ها باید کل خاک را نیز منتقل کنیم.

مرطوب کردن خاک بستر کشت خیار. باید قبل از کشت بذرها خاک را آبیاری کنید. باید در تمام مراحل کشت خاک رطوبت خود را حفظ کند. این کار به راحتی کشت خیار کمک می کند.

بذر ها را در خاک فرو کنید. باید در هر قسمت ۱ تا ۲ بذر در عمق ۲ تا ۳ سانتی متری کشت شود. فاصله ی کشت بذر ها یا نشاء ها باید ۴۵ تا ۹۰ سانتی متر از یکدیگر باشد.

آماده سازی داربست. بیشتر گونه های خیار به صورت عمودی رشد می کنند. البته ممکن است بتوان آن را افقی کشت کرد ولی در صورتی که به صورت عمودی باشد نور خورشید و جریان هوا سبب می شود محصول دهی بهتری را داشته باشیم. برای ساخت داربست می توان از ستون های چوبی، فنس و یا هر ساختار دیگری استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *