با نگهداری درست گلدان مانع از ترک خوردگی و شکستگی آن شده و همچنین به سلامت گیاهان و جلوگیری از گسترش بیماری ها و باکتری ها کمک می کند. برای محافظت از گلدان باید آن را استریل کرد و آن را در مکان مناسب قرار داد.
-استریل کردن گلدان ها. باید حداقل سالانه یک بار گلدان ها را استریل کرد تا از رشد هرگونه باکتری و ویروس در گلدان جلوگیری شود. البته بیشتر بیماری ها از طریق حشرات و اسپور قارچ ها به گلدان وارد می شوند. باید گیاه و خاک را از گلدان بیرون آورده و گلدان را در محلول آب و سفید کننده به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. پی از آن با دقت آن را بشویید تا کاملا سفید کننده از بین برود و بعد گیاه را دوباره در گلدان بکارید.
-گلدان ها را در مکان های امن به دور از خطرهای احتمالی نگهداری کنید. نباید گلدان در معرض آب و هوای بد و یا مکانی که در معرض رفت و آمد و بازی بچه ها می باشد نگهداری شود. سعی کنید گلدان ها را در گوشه از باغ و یا دیوار قرار دهید که کمتر رفت و آمد باشد. اگر گلدان در فضای باز قرار دارد در صورت باد و تگرگ و یا شرایط نا مناسب دیگر، گلدان ها را به داخل خانه منتقل کنید. اگر امکان انتقال گلدان را به داخل خانه ندارید، می توانید با استفاده از پلاستیک و یا ورق های برزنتی آن را بپوشانید تا از یخ زدگی آن جلوگیری نمایید.
-تخلیه آب گلدان. باید گلدان در محلی قرار گیرد که بتواند مقدار زیادی آب از آن خارج شود. می توان آن را در بلندی، چهار پایه های تزئینی و یا روی یک آجر قرار داد.
-بررسی رشد گیاه. باید رشد گیاه را بررسی نمایید تا در صورت لزوم با برگ شدن ریشه ی آن، ظرف گلدان را تغییر دهید و از گلدان بزرگ تری استفاده کنید. اگر از داخل سوراخ های زهکش، ریشه های گیاه را مشاهده کردید، آن گاه به تعویض گلدان بپردازید.
-برای عایق بندی گلدان های چوبی و فلزی از مواد ضد آب استفاده کنید. این ماده باعث می شود که گلدان پوسیده و یا فرسوده نشود. این ماده را از فروشگاه های محصولات باغبانی خریداری نمایید و طبق دستورالعمل آن عمل نمایید.