پرسش های متداول علوفه ی هیدروپونیک
در این مطلب قصد داریم به سوالات پر تکرار و مهم در رابطه با علوفه هیدروپونیک پاسخ دهیم.
- ظاهر و شمایل کلی دستگاه های هیدروپونیک به چه صورت است؟
- این سیستم از محیط خارج آن به صورت یک کانکس یا کانتینر سفید می باشد. اما در داخل این کانکس دارای طراحی ویژه ای است و به صورت طبقه بندی شده برای کشت گیاهان می باشد. از نسل چهارم به بعد این دستگاه ها برای استفاده ی بهتر و بهینه از نور خورشید در سیستم، جداره ها را به صورت شفاف تعبیه نمودند.
- اندازه، ابعاد و وزن دستگاه های هیدروپونیک چقدر است؟
- ابعاد این دستگاه ها با توجه به میزان برداشت محصول متفاوت است. برای مثال برای تولید ۱ تا ۱.۴ تن علوفه در روز به فضایی با ابعاد ۳ متر عرض، ۳ متر ارتفاع و ۱۲ متر طول نیاز است که در نهایت فضایی ۳۶ متر مربعی را در اختیار ما قرار می دهد. این فضای مورد نظر برای دستگاه به اضافه فضای اشغالی توسط تجهیزات جانبی، حداکثر فضایی حدود ۶۰ متر مربع را نیازمند است. وزن یک کانکس طراحی شده برای تولیدات هیدروپونیکی بدون بار که برای تولید یک تن علوفه در روز مورد استفاده قرار می گیرد چیزی حدود ۲ تن می باشد.
- تجهیزات جانبی مورد نیاز برای استفاده ی این دستگاه چه مواردی می باشد؟
- تجهیزات مهم و اساسی برای راه اندازی و بهره گیری از این سیستم عبارت اند از: مخازن آب، پمپ های آب، لوله های اتصال، مخزن کود و فیلترهای تصفیه کننده و … دقت نمایید که تمامی تجهیزات جانبی یاد شده با توجه به تناژ تولیدی سامانه قابل تغییر می باشد.
- برای نصب سیستم چه امکاناتی باید در محل وجود داشته باشد؟
- تمام امکانات را در فضای داخلی برای بهره برداری دستگاه استفاده می شود و تنها باید یک انشعاب برق و یک انشعاب آب در محل برای راه اندازی سیستم وجود داشته باشد.
- آیا خریداران پس از خرید دستگاه باید مورد خاصی را تهیه نمایند؟
- خیر. برای استفاده از دستگاه های هیدروپونیک نیاز به هیچ گونه نرم افزار و یا سخت افزاری نمی باشد. کلیه تجهیزات و امکانات مورد نیازهمراه دستگاه تولید علوفه ی هیدروپونیک به صورت یک پکیج کامل به خریداران تحویل داده می شود.
- برای کنترل بهتر سیستم، افزایش کیفیت یا کمیت محصولات تولیدی آیا امکانات و تجهیزات خاصی وجود دارد؟
- بله. می توانید از تجهیزات و امکانات بیان شده در زیر استفاده نمایید:
الف) سیستم خاک گیر و ریشک گیر بذر
ب) سیستم سینی پر کن اتوماتیک
ج) سیستم سینی شور اتوماتیک
ه) سیستم تصفیه ی آب بدون پس آب
و) سیستم مشاهده ی وضعیت و کنترل سامانه از طریق موبایل و sms
- چگونه می توان دستگاه را نصب و راه اندازی نمود، آیا این موارد و ارسال آن مشمول هزینه می شود؟
- برای ارسال این سامانه به تمام نقاط ایران از تریلر جهت حمل و نقل آن استفاده می شود و هزینه ی آن به عهده ی خریدار است. نصب و راه اندازی آن توسط متخصصین این کار صورت می گیرد و به صورت کاملا رایگان در محل انجام می پذیرد.
- توضیحات و آموزش های لازم در رابطه با چگونگی استفاده از دستگاه به چه صورت است؟
- آموزش های لازم جهت نحوه ی استفاده از دستگاه را می توان در محل خرید و به صورت رایگان جویا شد. همچنین می توانید از دفترچه ی راهنمایی که برای هر دستگاه موجود می باشد برای رفع اشکال و سوالات خود استفاده نمایید. اگر نتوانستید مشکل خود را بر طرف نمایید می توانید سوال خود را از کارشناسان ما از طریق راه های ارتباطی بیان شده به صورت تماس تلفنی و یا ایمیل بپرسید.
- برای بهره برداری از این دستگاه آیا باز هم نیاز به سوله و یا اتاقک خاصی داریم؟
- خیر. طراحی این سامانه به صورتی است که دیگر شما نیاز به هیچ گونه فضا و یا پوشش خاصی ندارید و می توانید در هر شرایط باز محیطی و آب و هوایی از آن بهره برید.
- آیا دستگاه دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد؟
- بله. پکیج مورد نظر دارای یک سال گارانتی بوده و تا ۱۰ سال خدمات پس از فروش به شما ارائه می دهد. خدمات پس از فروش شامل اطلاعات علمی، سیستم های جدید و به روز جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول تولیدی، مشاوره هایی در زمینه ی بهبود عملکرد، مشاوره در زمینه ی تغذیه ی دام و.. است.
- بذرهای قابل استفاده در این دستگاه ها چه مواردی می باشند؟
- تقریبا می توان گفت تمام بذرها قابلیت رشد در این سامانه را دارند. بذرهای رایج مورد استفاده که در این سامانه به خوبی جواب داده اند و برای دام ها مناسب و خوب بوده است عبارت اند از: گندم، جو، ذرت، یولاف، خلر و…
- آیا گیاهانی مانند یونجه و شبدر نیز در این سیستم به صورت هیدروپونیک قابل کشت هستند؟
- بله. تمامی گیاهان را می توان به این شیوه کشت نمود اما معمولا با توجه به گرانی بذر یونجه و شبدر و مشکلات دیگری از قبیل ریز بودن بذر آن ها، امکان شکسته شدن و هدر رفتن آن ها و از همه مهم تر وجود الزامی باکتری ریزوبیوم برای عملکرد بهتر و.. کشت این گیاهان به این روش از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد. البته علوفه های تولیدی توسط این سامانه به سبب استفاده شدن تمام بخش های گیاه به عنوان خوراک اعم از بذر فعال شده، ریشه، ساقه و سبزینه دارای کیفیت و ارزش غذایی ۳ برابر یونجه می باشند. این نسبت با علوفه خشک نیز برابر است.
- آیا می توان امکان کشت مخلوط بذرهای مختلف را جهت دستیابی به علوفه های مختلف در یک سیستم داشت؟
- بله. به راحتی می توان در یک سیستم و حتی در یک سینی کشت نشاء بذرهای مختلفی را جهت رشد کشت نمود و در نهایت به علوفه های متنوع دست یافت. اتفاقا پذیرش دام ها از چنین علوفه هایی بیش تر بوده و خوشخوراک تر است. در این صورت در یک زمان مواد مختلفی را می توان در اختیار دام قرار داد.
- به چه علت استفاده از علوفه ی سبز به ویژه هیدروپونیک را برای تغذیه دام توصیه می کنند؟
- هنگام استفاده از علوفه ی سبز برای دام ها آن را به صورت جیره بندی و با توجه خاصی در اختیار دام قرار می دهند. با استفاده ی دام ها از این علوفه است که می توان تولیدات آن ها را به حداکثر رساند. عملکرد بهتر دام با توجه به قابلیت جذب آسان مواد غذایی و فعالیت آنزیم ها مربوط می گردد.
آنزیم های موجود در این علوفه به عنوان کاتالیزورهای زیستی عمل می کنند و باعث جذب بهتر مواد غذایی و آزاد سازی انرژی می شوند که این امر به افزایش عملکرد دام ها کمک می کند. اثراتی که این مواد مغذی دارد بر افزایش فعالیت میکروبی شکمبه دام می باشد و این امر کارایی بالاتر از انتظار برای دام ایجاد می کند.
- علت و برتری استفاده از سیستم هیدروپونیک به جای زمین کشاورزی چیست؟
- مهم ترین نکات که در استفاده از سیستم هیدروپونیک مورد توجه قرار می گیرد استفاده ی بهینه از زمین، آب، انرژی، نیرو انسانی، ماشین آلات و.. می باشد. از مزیت های مهم دیگر این سیستم می توان به تولید محصول در تمام ۳۶۵ روز سال اشاره نمود چرا که این امر بر روی زمین های کشاورزی در برخی فصول به دلیل شرایط نامناسب آب و هوایی حداقل برای ۳ الی ۴ ماه از سال امکان پذیر نمی باشد.
- به چه دلیل کیفیت علوفه ی هیدروپونیک را حداقل ۳ برابر بیشتر نسبت به سایر علوفه ها مانند یونجه خشک، چاپر، کاه و .. می دانند؟
- علوفه ی هیدروپونیک را می توان از تمام بخش هایش استفاده نمود که به طبع از سطح انرژی، پروتئین و ویتامین بیش تری برخوردار است. در روش سنتی ریشه ی گیاه و بذر آن در زمین باقی می مانند و دام از آن ها بی بهره می ماند. این بخش حذف شده از علوفه در روش سنتی دارای بیش از ۶۰ درصد از ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز دام است.
بسیاری از گیاهان در زمان رشد دارای بالاترین مقادیر پروتئین می باشند که این میزان با افزایش سن گیاه و فیبری شدن آن کاهش می یابد که قابلیت هضم و مصرف خوراک را تقلیل می کند.
گیاه چاپر با توجه به این که برای به عمل آمدن نیاز به زمان زیادی دارد و با توجه به کودهای شیمیایی مورد استفاده در زمان رشد آن و وجود کپک و قارچ بسیار شدید در آن به هیچ عنوان قابل قیاس با علوفه ی هیدروپونیک و ارگانیک که عاری از هر آلودگی، کپک و قارچ است، نمی باشد.
در مقایسه ی کاه با علوفه ی هیدروپونیک باید گفت که کاه عملا دارای ماده ی خاص و یا انرژی و مواد تامین کننده ای برای دام نمی باشد. البته از کاه صرفا به جهت فیبر بالای آن و برای تامین و بالا بردن فیبر مواد به ماده ی مصرفی خشک دام اضافه می گردد.
یونجه برای استفاده نیاز به زمان طولانی برای تهیه و عمل آوری و حتی انبار کردن نیاز دارد. همچنین در تولید آن به انرژی بالایی از جمله آب فراوان نیاز است. با توجه به شرایط و کمبود آب و نیاز به صرف هزینه ی زیاد برای تولید آن استفاده از یونجه هیچ گونه توجیهی ندارد. ضمن این که ارزش غذایی و کیفیت علوفه ی هیدروپونیک ۳ برابر یونجه است.
از زمان برداشت گیاهان مختلف مواردی مانند هورمون های گیاهی، ویتامین ها و مواد معدنی شروع به کاهش می کنند اما در سیستم هیدروپونیک با توجه به استفاده ی کل علوفه به صورت یکجا که شامل ریشه گیاه، ساقه، سبزینه می شود کلیه ی مواد تا لحظه ی مصرف به وسیله ی دام داخل گیاه باقی می مانند.
- آنالیز علوفه هیدروپونیک به چه صورت است و شامل چه درصدی از مواد می باشد؟
- آنالیز این علوفه ها توسط دو مکان علمی معتبر و تایید شده در ایران صورت می گیرد. ۱- دانشگاه تربیت مدرس ۲- مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان و بلوچستان. تحقیقات انجام شده در کاتالوگ الکترونیکی موجود می باشد.
- آیا دام از ریشه های این علوفه نیز به عنوان خوراک استفاده می نماید؟
- بله. ریشه های علوفه به دلیل قند بالا و شباهتی که به ساختار سمنو دارند نسبت به سایر قسمت های گیاه خوشخوراک تر بوده و بیش تر مورد استفاده ی دام قرار می گیرد. این قسمت از گیاه دارای پروتئین بالایی می باشد. خوش خوراکی علوفه باعث می شود که بزاق دهان دام بیشتر شده و در نهایت میزان اسیدوز در دام کاهش یابد.
- در صورت تغذیه ی دام از علوفه ی هیدروپونیک آیا باز هم نیاز به سایر مواد برای تغذیه ی مناسب می باشد؟
- بله. این علوفه نمی تواند به تنهایی تمام نیازهای دام را تامین کند و باید حتما از مواد دیگر نیز برای تغذیه ی مناسب دام استفاده نمود.
- بستر کشت سیستم هیدروپونیک چیست؟
- بستر کشت سینی های پلاستیکی سبکی هستند که قابل شست و شو و مقاوم در برابر فشار است. این کشت نیاز به هیچ گونه بستری مانند خاک، پرلیت، کوکوپیت و… ندارد. در واقع گیاه در آب قرار دارد.
- در هر سینی از این علوفه چه میزان بذر نیاز است تا بتوانیم به برداشت ۱ تن علوفه در روز برسیم؟
- در هر سینی مقدار ۱ تا ۱.۵ کیلو گرم بذر با توجه به نوع بذر مصرفی نیاز است که از این میزان بذر پس از گذشت زمان مورد نیاز چیزی در حدود ۶ تا ۱۲ کیلو گرم علوفه تازه بدست می آید. برای مثال با استفاده از بذر جو می توان در حدود ۱ تا ۱.۲ کیلو گرم بذر داخل هر سینی بریزید تا حدود ۶ الی ۱۰ کیلو گرم علوفه برداشت نمایید.
- منظور از مشخصات بذر چیست و باید بذر مورد استفاده دارای چه مشخصاتی باشد؟
- مشخصات بذر شامل:
درصد قوه نامیه یا همان قدرت جوانه زنی
میزان بوجاری یا خلوص
میزان پاک بودن بذر از علف هرز و یا عدم بذر شکسته و نیم دانه
دقت داشته باشید که بهترین بذر را انتخاب نمایید چون این امر تاثیر مستقیمی با کیفیت و تولید علوفه بهتر دارد.
با توجه به تحقیقات انجام شده اگر از بذرهایی با کیفیت پایین، شکسته و نیم دانه استفاده شود، علوفه ی تولیدی به صورت بسیار نامنظم، با تراکم پایین و تنک ایجاد می شود که در واقع قابلیت استفاده را ندارد.
- علت رشد بسیار سریع بذر در این سیستم چیست؟
- رشد بذر در این سیستم ۴ برابر حالت معمولی بوده و این امر به سبب شرایط مساعد محیطی و ثابت نگه داشتن آن می باشد. بسیاری از تنش ها مانند دماهای بالا و پایین، رطوبت متغییر، خشک و غرقابی، حمله آفات و بیماری ها و… را می توان از عوامل بازدارنده ی رشد گیاه دانست. در سامانه کلیه ی شرایط نامناسب محیطی حذف شده و این امر به رشد سریع گیاه کمک می کند.
- آیا رشد سریع گیاه برای تغذیه و فیزیولوژی دام مشکل ساز نمی باشد؟
- خیر. رشد سریع گیاه باعث هیچ گونه تغییری در علوفه که سبب آسیب رسانی به دام شود نمی شود و به هیچ وجه از مواد غذایی موجود در گیاه کاسته نمی شود.
- آفات و بیماری های رایج در این سیستم چیست؟
- مهم ترین آفت که می تواند موجب آلودگی شود مگس است. وجود مگس در دامداری کاملا رایج است اما با تدابیری که برای دستگاه در نظر گرفته می شود، امکان ورود مگس به داخل آن وجود ندارد. رایج ترین بیماری علوفه ها آلودگی به کپک و قارچ است. علت اصلی به وجود آمدن این بیماری ها بذر نامرغوب، نور نامناسب، آبیاری نامنظم، ورود هاگ از خارج به داخل دستگاه و عدم نگهداری و نظافت صحیح دستگاه می باشد.
- آیا استفاده ی کود برای علوفه همانند دیگر محصولات هیدروپونیکی نیاز است؟
- با توجه به زمان کوتاه بذر ریزی و برداشت سریع و ۷ روزه، نیازی به استفاده از کودهای معمول کشاورزی یا هیدروپونیکی نمی باشد و می توان محصول را با آب تغذیه نمود. البته می توانید برای بالا بردن کیفیت علوفه تولیدی به میزان بسیار کمی از کودهای ارگانیک استفاده نمایید.
- اگر بخواهیم از کود برای این سیستم استفاده نماییم مصرف آن به چه صورت بوده و ساخت چه کشوری باید باشد؟
- می توان از کودهای محلول برای رشد بهتر گیاهان استفاده نمود. این کود با توجه به آنالیز آب همان منطقه توسط متخصصین کود ارگانیک با ترکیب ویژه در مرکز تولید کود ارگانیک تعاونی ساخته می شود.
- این کود ها منحصر به شرکت خاصی بوده و یا می توان آن ها را از بازار داخلی نیز تهیه نمود؟
- در حقیقت فرمالاسیون این کود ها انحصاری بوده و نمی توان آن ها را در هر جایی پیدا نمود.
- آیا این کود ها به شکل تک عنصری هستند و یا به صورت ترکیبی از تمام عناصر؟
- این کود ها به صورت ترکیبی و یکپارچه از کودهای طبیعی ارگانیک و بیو کود می باشند.
- آبیاری این سیستم به چه صورت است؟
- آبیاری آن به صورت بارانی تخت فشار بوده که توسط سیستم کنترلی اتوماتیک برنامه ریزی گشته است که نیازی به دخالت کاربر در نحوه یا زمان آبیاری آن وجود ندارد.
- آیا در این سیستم امکان رشد کپک و قارچ و ایجاد ترشیدگی وجود دارد؟
- کپک و قارچ تقریبا در بسیاری از مناطق وجود دارند. جهت از بین بردن آن ها می توان از تهویه، نوردهی مناسب، استفاده از مواد ضدعفونی کننده ارگانیک، برداشت به هنگام، طراحی ویژه سیستم به همراه سینی های کشت و با استفاده از بذور مناسب و مرغوب این مشکل را کاملا برطرف نمود.
- ماده ی خشک این علوفه چقدر است؟
- با توجه به نوع و کیفیت بذر ماده ی خشک این علوفه در حدود ۱۹ تا ۲۸ درصد متفاوت است. در برخی از منابع خارجی رکورد ۳۳ درصد نیز بیان شده است.
- آیا مقدار ماده ی خشک علوفه نسبت به بذرخشک کم تر نیست؟
- در فرآیند فتوسنتز، آب، کود و دی اکسید کربن تبدیل به وزن اضافه گیاه و از جمله ماده خشک و انواع ویتامین ها می شوند. مقدار ماده ی خشک هر کیلوگرم از بذر جو حدود ۹۰% است و مدار ماده ی خشک هر کیلو گرم علوفه هیدروپونیک به طور میانگین ۲۰% است. البته دقت کنید که از هر کیلوگرم بذر جو با ماده خشک ۹۰% متوسط ۷ کیلوگرم علوفه هیدروپونیک با ماده خشک هر کیلو گرم ۲۰% بدست می آید که با احتساب ۷ کیلوگرم در حدود ۱۴۰% ماده خشک حاصل می شود که به اضافه شدن ماده خشک به علوفه نیز می شود. در نهایت می توان گفت باعث ایجاد وزنی در حدود ۱۳۰۰-۱۴۰۰ گرم علوفه خشک در هر سینی به ازای هر کیلوگرم بذر جو خواهد شد.
- آیا امکان خشک کردن علوفه نیز وجود دارد؟
- بله. امکان خشک کردن علوفه ها در فضای باز با استفاده از نور خورشید و یا با استفاده از دستگاه های خشک کن وجود دارد. اما در هنگام انجام این فرایند بسیاری از مواد مغذی، ویتامین، آنزیم و .. علوفه از بین می رود و از دسترس دام خارج می گردد.
- میزان ماندگاری و نگهداری علوفه تازه در خارج از دستگاه چقدر است؟
- تنها ۱ تا ۲ روز می توان علوفه را به صورت تازه در محیط بیرون قرار داد. البته در طی این مدت مواردی چون ویتامین ها، آنزیم های گیاهی و خوشخوراک بودن علوفه کم می شود.
- روش کلی کار با دستگاه چطور است؟
- تمامی فعالیت های سیستم به صورت اتوماتیک صورت می گیرد و تنها کاری که اپراتور سیستم انجام می دهد، بذر ریزی به داخل سینی های کشت، برداشت علوفه و شستن سینی هاست. البته در صورتی که از سیستم سینی شور، پاک کننده بذر و سینی پر کن استفاده شود سرعت کار بالا تر می رود و زحمت اپراتور کم می گردد.
- با توجه به این که روند رشد گیاه ۷ روزه است چگونه می توان روزانه ۱ تن علوفه از این سیستم برداشت نمود؟
- روند رشد گیاه همان طور که بیان شده است دارای پرسه ای ۷ روزه می باشد اما با توجه به این که سیستم علوفه ی هیدروپونیک به صورت طبقاتی طراحی می شود و در هر بار کشت یک هفتم سامانه بذر ریزی می شود، روزانه یک تن علوفه می توان برداشت نمود. در صورتی که شما تمام سامانه یک تنی را در یک زمان بذر ریزی کنید پس از پایان ۷ روز ۷ تن محصول خواهید داشت.
- سیستم های شما به چه صورتی از نظر سفارش تقسیم شده اند؟
- کلیه سامانه ها در دو نوع کلی بر اساس تناژ تولیدی در روز تقسیم بندی شده اند:
الف) سامانه های کم تر از یک تن علوفه در روز مانند:۲۵۰، ۳۵۰، ۵۰۰، ۷۰۰ کیلو گرمی
ب) سامانه های بیش از یک تن علوفه در روز مانند: ۱، ۱.۴، ۲، ۲.۸، ۳ و ۴.۲ تنی و بالاتر
سامانه هایی که در آن ها بیش از ۴.۲ تن علوفه می توان تولید کرد به صورت ترکیبی از انواع سیستم های بخش (ب) طراحی و اجرا می شوند. امکان سفارش سازی این سیستم ها نیز وجود دارد.
- در صورت داشتن مکانی برای اجرای این سیستم آیا باز هم نیاز به استفاده از کانکس می باشد؟ با توجه به این که اجرای تمامی سیستم ها در این مکان ممکن است، این امر چقدر از هزینه های من را کاهش می دهد؟
- به دلیل تغییر کلی جداره های خارجی در سیستم های نسل چهارم دیگر امکان اجرای آن بر روی مکان انتخابی شما وجود ندارد در صورت تمایل می توانید نسل سوم این سیستم ها را در محل اجرا نمایید. توجه نمایید که در نسل چهارم کاهش ۹۰ درصدی مصرف انرژی برق را داریم.
پیشنهاد برای استفاده از سوله مورد نظر شما این است که از آن جهت ذخیره سازی بذر و علوفه و در امان نگه داشتن آن ها از شرایط نا مساعد جوی استفاده کنید و علوفه را در همان سامانه ی جدید نسل چهارم تهیه نمایید.
- هزینه های جاری دستگاه چه چیزهایی بوده و هزینه ی کلی روزانه چقدر می باشد؟
- هزینه هایی که برای تولید روزانه یک تن علوفه به روش هیدروپونیکی نیاز است در ۶ مورد اصلی خلاصه می شود:
- ۱۵۰ کیلو گرم بذر معمولی مانند جو
- ۸۲۰ لیتر آب ( کم تر از یک متر مکعب)
- در نسل چهارم این دستگاه ها به طور متوسط ۱۰ کیلو وات برق در هر ۲۴ ساعت استفاده می شود
- هزینه کود ارگانیک با توجه به قیمت روز آن
- هزینه های نا معین جهت تعمیر و نگهداری و استهلاک
- ۹۱ کارگر روز در سال
هزینه ی کلی روزانه جهت برداشت یک تن علوفه ی هیدروپونیک با احتساب کلیه ی موارد ذکر شده رامی توانید به طور متوسط حساب نمایید و آن را با قیمت علوفه تازه ی خریداری شده مقایسه نمایید.
- میزان اشتغال زایی این سیستم چه میزان و در چه مساحتی است؟
- برای مثال اگر شما یک دامداری ۵۰۰ راسی گوسفند داشته باشید؛ ۱۰ نفر به صورت مستقیم با وجود یک سامانه تولیدی یک تن و چهار کیلویی علوفه هیدروپونیک در روز می باشد. این سیستم نیاز به فضای ۵۰۰۰ مترمربعی دارد. در صورت تغییر در طراحی می توان به راحتی برای ۲۰۰۰ راس گوسفند با ۴ سیستم یک تنی علوفه هیدروپونیک را در این محدوده اجرا نمود.
- آیا می توان بدون وجود برق سراسری این دستگاه را راه اندازی نمود؟
- بله. با استفاده از پنل های خورشیدی، توربین های بادی خاص، ژنراتورهای گازی، گازوئیلی یا بنزینی، می توان نسبت به عدم وابستگی و نیاز به برق سراسری اعلام نمود.
- چه زمان این دستگاه دچار استهلاک می شود؟
- به صورت کلی بدنه ی دستگاه تا ۱۰ سال توسط سازنده تضمین شده است. در صورتی که تمایل به ضمانت بیشتر تا سقف ۱۵ سال را دارید می توانید با پرداخت مبلغی این تضمین را انجام دهید. در صورتی که دستگاه را در شرایط مناسبی نگهداری نمایید و به موقع سرویس نمایید، می توان زمان بیش تری آن را نگهداری نمایید.
- با این سیستم چه تعداد دام را می توان تغذیه نمود؟
- با این سیستم می توان ۱۵۰۰-۱۰۰۰ راس بره، ۳۰۰-۲۵۰ راس گوسفند، ۵۰۰ راس گوسفند و بره ی ترکیبی، ۱۰۰ راس اسب و ۵۵-۵۰ راس گاو شیری را در روز تغذیه نمود. البته این میزان فقط بخشی از جیره ی غذایی دام است.
- آیا می توان این علوفه را با کاه و یونجه به صورت ترکیبی برای تغذیه ی دام استفاده نمود؟
- بله. باید گفت که بهترین روش برای تغذیه دام این است که آن را خرد کرده و با کاه و یونجه ی خشک مخلوط نمایید. با این روش دام با رغبت بیشتری به مصرف کاه و علوفه روی می آورد و تمام جیره ی خود را به طور کامل مصرف می کند.
- به چه دلیل هزینه های جاری مانند آب، انرژی و.. در این سیستم کاهش می یابد؟
- به دلیل عایق بندی بسیار مناسب سامانه و استفاده از تجهیزات پیشرفته و هوشمند در این سیستم باعث شده است که در هر شرایط آب و هوایی و اقلیمی با کم ترین میزان تبادل دمایی همراه باشد. کاهش مصرف آب سیستم به دلیل سیرکولاسیون آب و بازگشت آن در سیستم می باشد که با توجه به تجهیزات ثابت داخل سامانه می باشد.
- آیا می توان برای تامین برق سیستم تنها از باتری های خورشیدی استفاده نمود؟
- بله. امکان ارائه ی پنل های خورشیدی وجود دارد که می توان با بهره گیری از آن ها بخش و یا تمام نیروی برق لازم سامانه را تامین نمود. در نسل چهارم سیستم ها با توجه به مصرف بسیار کم برق به صورت متوسط در حدود ۱۰ کیلو وات در ۲۴ ساعت، استفاده از پنل های خورشیدی یا توربین های بادی توجیه پذیری بهتری نسبت به استفاده در نسل سوم دارند. از نظر توجیه پذیری اقتصادی تامین بخشی از برق مصرفی سیستم مانند سیستم کنترلی، پمپ ها و… در حال حاضر امکان پذیر است.
- آیا در یک سیستم امکان افزایش حجم تولیدی وجود دارد؟
- بله. در نسل چهارم این سیستم ها نه تنها که میزان مصرف انرژی تا ۹۰% کاهش می یابد بلکه می توان حجم تولیدی دستگاه را نیز افزایش داد. شما می توانید با تهیه ی سامانه ی ۲۵۰ کیلوگرمی در آینده به افزایش تولید سیستم تا ۵۰۰ کیلوگرم دست پیدا کنید. اما انجام این کار صرفه اقتصادی ندارد و حتی از خرید یک سیستم با توانایی تولید بیشتر گران تر می شود. بهتر است از ابتدا در هنگام خرید یک سیستم با تناژ مصرفی بالاتر از میزان مصرف مد نظرتان خریداری نمایید تا بعد برای گسترش آن دچار مشکل نشوید.
- قیمت هر کیلو از این علوفه برای تولیدکننده چقدر است و مقایسه آن با هر کیلوگرم یونجه تازه به چه صورت است؟
- هر یک کیلوگرم از علوفه ی هیدروپونیک برای تولیدکننده با توجه به قیمت های پس از هدفمندسازی یارانه ها با جو هر کیلوگرم ۱۰۰۰ تومان، ۱۶۰ تومان خواهد شد.
هر کیلوگرم از یونجه تازه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان است.
توجه کنید که خوراک هیدروپونیک ۳ برابر یونجه تازه پروتئین و ۴۰ برابر انرژی دارد. به همین خاطر است که به علوفه ی هیدروپونیک علوفه ارزان و یا علوفه ی سبز ارزان اطلاق می شود.
- پیشنهاد شما برای فردی که تمایل به خرید و اقدام به تولید و فروش علوفه هیدروپونیک دارد چیست؟
- به دلیل این که این نوع علوفه هنوز نتوانسته جایگاه خود را به خوبی در بین دامداران داشته باشد، ممکن است برای فروش آن کمی با مشکل مواجه شوید. بهتر است برای خود یک دامداری کوچک فراهم نموده و برای آن ها از این علوفه استفاده نمایید و دیگر دامداران را نیز با این سیستم از این طریق آشنا نمایید.
- آیا می توان این علوفه را در مکان های بسیار گرم یا بسیار سرد نگهداری کرد؟
- بله. امکان این موضوع وجود دارد اما متاسفانه در گرمای زیاد مواد مغذی مانند ویتامین ها، آنزیم های گیاهی و … کاهش می یابد که باعث می شود علوفه خوشخوراکی، کیفیت و تازگی خود را از دست بدهد.
- آیا می توان این دستگاه را از راه دور کنترل نمود؟
- بله. شما می توانید از طریق تلفن همراه خود از وضعیت سیستم خود اطلاع داشته باشید. از این طریق می توانید سیستم را کنترل نمایید. این امکان با توجه به نیاز و سفارش مشتری به سیستم اضافه می شود.
- به چه صورت می توان هزینه ی دستگاه را پرداخت نمود؟
- شما از ۴ طریق می توانید هزینه ی دستگاه را پرداخت نمایید:
الف) نقدی با تخفیف ۲%
ب) ۵۰% پیش پرداخت و مابقی هزینه تا زمان تحویل سیستم یعنی ۴ ماه پس از عقد قرارداد.
ج) ۵۰% پیش پرداخت و مابقی در ۱۱ قسط ۵% به صورت ماهیانه ( مجموع ۱۰۵%) با تضمین معتبر
د) ۴۰% پیش پرداخت، دو قسط ۱۰% در فواصل یک ماهه و ۱۲ قسط ۴% تا انتها ( مجموع ۱۰۸%) با تضمین معتبر
* شما نیز شرایط خود را در هنگام خرید می توانید با ما مذاکره نمایید. به کلیه ی خریدهایی که برای اولین بار در هر منطقه ای صورت گیرید، بدون توجه به شرایط پرداخت ۲% تخفیف اولین خرید تعلق می گیرد.
زمان تحویل سیستم ۴ ماه کاری پس از عقد قرار داد می باشد.
- اگر تمایل به خرید سیستم را داشته باشیم ولی توانایی مالی آن را نداشته و برای گرفتن وام نیاز به طرح توجیهی داشته باشیم، شما چگونه طرح توجیهی را ارائه می کنید؟
- طرح توجیهی دامداری و طیور داری با استفاده از خوراک هیدروپونیک توسط مهندسین مجرب ما نوشته می شود. این طرح بر اساس قراردادی که با شما نوشته می شود و در قبال هزینه ای بسیار ناچیز برای شما ارسال می شود. این مبلغ را در نهایت از مبلغ نهایی کم می کنند و در این صورت برای شما به صورت رایگان خواهد بود.
- چگونه می توان اطلاعات بیش تری در رابطه با علوفه ی هیدروپونیک کسب نمود؟
- می توانید اطلاعات بیش تر را از مقاله هایی در این باب که به صورت رایگان در سایت قرار دارد تهیه نمایید.
- در صورت تمایل به اخذ نمایندگی این محصول در منطقه خود، چگونه می توانم این نمایندگی را اخذ نمایم؟
- با مراجعه به لیست نمایندگان بخش کشاورزی ابتدا از عدم وجود نماینده در منطقه خود مطمئن شوید و سپس با تکمیل فرم مشخص شده و ارسال آن به بخش کشاورزی اقدام به دریافت نمایندگی خود را پیگیری کنید.
- در منطقه ما میزان آب در دسترس کم است، آیا در این مکان نیز استفاده از این سیستم مقرون به صرفه است؟
- بله. به طور کلی میزان مصرف آب برای تولید محصولات در این سیستم کم می باشد. حتی حمل آب به منطقه برای تولید علوفه با این روش نیز می تواند مقرون به صرفه باشد.
- آیا امکان استفاده دستگاه به صورت چندگانه برای محصولات مختلف وجود دارد؟
- بله. این سامانه با توجه به ویژگی های خود و نوع طراحی آن، قابلیت کاربرد در تولیدات مختلف را دارد. به صورت همزمان می توان چندین علوفه، سبزی، نشاء و جوانه های خوراکی را در یک سیستم کشت و تولید نمود.
- آیا می توان در سیستم از آب شور استفاده نمود؟
- بله. این امکان وجود دارد و می توان با استفاده از آب شیرین کن های خورشیدی، آب را شیرین کرد. با استفاده از این روش در مرکز پژوهش های خورشیدی با شوری ۱۳۷۰۰۰ موفق به تولید علوفه، سبزی، گوجه، خیار و بادمجان ارگانیک شده اند.
- آیا شما می توانید نیاز به بذر و کود مورد نیاز خریدارن این سیستم را تامین نمایید؟
- بله. تمام موارد مورد نیاز را می توان برای دستگاه به راحتی تهیه نمود.
- سیستم پرورش ماهی و علوفه چیست؟
- با ایجاد یک مخزن آب و عایق بندی آن علاوه بر ذخیره آن می توان اقدام به پرورش ماهی به ویژه ماهیان علف خوار مانند کپور و آمور نمود. از آبی که با فضولات ماهیان غنی سازی شده است می توان به آبیاری علوفه ها پرداخت.
- گستردگی و پراکندگی استفاده از علوفه ی هیدروپونیک در دنیا به چه صورت است؟
- بیش تر از ۵۰ سال است که از این نوع علوفه برای تغذیه ی دام استفاده می شود.
در صورتی که سوال دیگری در این زمینه دارید که در این جا به آن اشاره نشده است، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و اطلاعات مورد نظر را کسب نمایید.