به پیازهایی با طعم بسیار ملایم موسیر می گویند. این پیازها برای مصرف خام و یا سوپ معمولا استفاده نمی شود. معمولا در پاییز و یا اوایل بهار به کاشت موسیر می پردازند. می توان موسیر را از طریق کشت بذر و یا پیازچه های آن به عمل آورد. خاک مناسب و حذف علف های هرز از مهم ترین نکات در کشت موسیر می باشد، چرا که موسیر به رقابت با گیاهان دیگر و علف های هرز نمی پردازد.
چگونگی محافظت از موسیرها
- در هنگام رشد موسیرها به صورت زیر از آن ها محافظت کنید. برای جلوگیری از جویدن موسیرها توسط حیوانات می توان آن ها را با تور پوشاند، البته تا فصل بهار می توان توری ها را قرار نداد و گذاشتن آن تا قبل از بهار ضرورتی ندارد. هرچند ماه یکبار با پاشیدن خاکستر می توان آن را دربرابر کرم ها محافظت کرد.
- علف های هرزی را که در اطراف موسیر ها رشد نموده از بین ببرید. در هنگام حذف علف های هرز از زمین توجه کنید که بوته های موسیر را از بین نبرید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه های موسیرها، می توانید برای از بین بردن علف های هرز از دست به جای بیل استفاده نمایید.
- موسیر ها در دوره ی خشکی باید آبیاری شوند و در زمان رشد نباید آن ها را غرق در آب نمود. البته در آب و هوای خشک از رطوبت تقریبی خاک مطمئن باشید.
- اگر موسیر ها گل بدهند باید آن ها را چید چون با وجود گل ها دیگر امکان بزرگ شدن و یا خوشمزه شدن پیاز وجود ندارد. گل دادن موسیرها منجر به گرده افشانی و تولید مثل و تکثیر آن ها می گردد. باید برای جلوگیری از این عمل و رشد و برداشت موسیر ها به منظور استفاده خوراکی حتما پس از مشاهده ی اولین گل ها، آن ها را جدا نمایید.