اضافه کردن کود به خاک دارای استانداردهایی می باشد و از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار است. اما باید قبل از هر چیز زمین را برای کوددهی آماده کنیم. برای آگاهی از چگونگی انجام اولین گام برای کوددهی، شما را با نحوه ی آماده سازی زمین آشنا می کنیم.
-آبیاری خاک بستر رشد گیاه. قبل از کود دادن به زمین باید حتما زمین را آبیاری کنیم. پس از آن انتخاب نوع کود مصرفی که مصنوعی باشد یا ارگانیک دارای اهمیت بالایی است. کودهای مصنوعی دارای مقدار قابل توجهی نیتروژن، فسفر، پتاسیم، مواد غذایی و معدنی می باشند.
-پاکسازی زمین از هرآن چه که مانع رسیدن کود به خاک می شود. علف های هرز، گلدان هایی که در زمین رها شده اند و هر نوع وسیله یا مانعی باید قبل از کوددهی در زمین حذف شود. وجود این موانع باعث می شود که خاک به خوبی با کود ترکیب نشود و این امر ممکن است تاثیر کود را کم کرده و ما نتوانیم برداشت و تولید محصولی با کیفیت را داشته باشیم.
-زیرو رو کردن خاک جهت آمادگی بستر. برای هوادهی بهتر خاک بعد از کوددهی بهتر است قبل از آن خاک را با زیر و رو کردن نرم کنیم. باید تمامی سنگ و کلوخ های موجود در زمین را قبل از کود دادن نرم کنیم تا خاک به خوبی آمادگی مخلوط شدن با کود را داشته باشد.
-باید قبل از استفاده از کود های تهیه ی شده برای زمین، حتما دستورالعمل های آن را مطالعه کرد. این امر باعث می شود که ما به درستی و در زمان مشخص زمین را کوددهی کنیم تا بتوانیم نتیجه ی مطلوبی را دریافت کنیم. اگر کود انتخابی شما دست ساز و خانگی است باید قبل از استفاده از آن درباره ی اثرات و نحوه ی استفاده آن حتما اطلاعاتی را جمع آوری کنیم.